pim-bouwman

 

Boek: Eerste hulp bij ongewenste resultaten geschreven samen met Loes Wouterson.

Pim Bouwman

Pim Bouwman (1966) adviseur en directeur van Het Consulaat. Ik heb natuurkunde gestudeerd en ben afgestudeerd op turbulentie, chaos en procesdynamica bij het KNMI. Ik heb ook nog een aantal halve studies gedaan: rechten, Russisch en eigenlijk ook psychologie. Het laatste gebeurde in de praktijk, omdat ik het geluk had een aantal bijzondere leraren tegen het lijf te lopen (Kruijt, Groen, Argyris, Beijdorff, Guntern). Zij brachten mij in aanraking met relationeel denken, defensive routines, viable systems, teamrolmanagement, de lerende organisatie, creativiteit en systeemtherapie voor in de bestuurskamers.

Mijn achtergrond is nogal gevarieerd, en variëteit is ook het centrale thema. Mijn missie: het beter benutten van en omgaan met verschillen en het veranderen van onze mechanistische technocratische manier van denken naar een systemische, organische en relationele manier van denken. We hebben Het Consulaat opgericht omdat het toepassen van theatrale middelen in organisatieadvies en het toepassen van de concepten die wij gebruiken in allerlei theaterinterventies een ontzettend krachtige en effectieve combinatie oplevert, die bijzonder aanstekelijk werkt en ons ook uniek maakt als adviseurs en trainers op het gebied van gedragsverandering, cultuur, leiderschap en strategie.

Maar eigenlijk gewoon omdat het een goed gevoel was samen te werken, en alle conventies overboord konden. We hebben lol in wat we doen. We werken samen in een groep van leuke, bijzondere en vakbekwame mensen. En omdat we klein zijn - en zullen blijven - kunnen we de dingen die we doen altijd goed blijven doen. We gaan altijd op zoek naar wat u wilt en hoe u dat voor elkaar probeert te krijgen. Als u het echt wil, helpen we u zichtbaar te maken wat u doet of niet doet dat dit tot nu toe heeft voorkomen.

Bij Het Consulaat kan ik mijn inhoudelijke ei kwijt, het is prachtig om te zien hoe we gestaag groeien en steeds vaker worden betrokken bij complexe veranderingsprocessen waarvan wij eerst ook denken: "hoe gaan we dat nu weer voor elkaar krijgen?".

Met 3 bloedjes van zonen en mijn geweldige vrouw woon ik in hartje Amsterdam; dagelijks oefen ik in de huiselijk kring wat ik mijn klanten zo vaak adviseer. Als je het bij ons thuis kan, kan je het overal!

Twitter-link LinkedIn mail het consulaat